fagor

Az ecoinno® termékeink műanyag és mikróműanyag - PLA, PFAS -  és bevonatmentesek.

Az ecoinno® termékek környezettudatosan 100%-ban növényi rostból készülnek, teljes egészében komposztálhatóak.

Az ecoinno® csomagolóanyagok bármilyen élelmiszerrel kompatibilisek.

Az ecoinno® termékek egyedi megoldást nyújtanak -50°C és +220°C között. Mikrohullám, sütés és fagyasztás tűrőek.

Hőkezelés, fagyasztás, tárolás és regenerálás ugyanazon csomagolásban, környezettudatosan.

Világ első lebomló, tisztán növényi rostokból készült GCM® anyaga

Műanyag mentes megoldás

Az Ecotrend által forgalmazott elviteles poharak, tányérok, dobozok, tálcák és egyéb csomagolóanyagok környezettudatos megoldást kínálnak partnereinknek. A magas funkcionalitású, lebomló, tisztán növényi rostokból készült csomagolóanyagaink kiválóan helyettesítik az egyszer használatos műanyagokat, műanyag bevonattól és fluortartalmú (PFAS) olajtaszító adalékanyagtól mentesek.

100%-ban lebomló termékeink teljes egészében komposztálhatóak, így a háztartásokban vagy bioüzemben továbbhasznosíthatók, ezzel illeszkednek csomagolóanyagaink a természet körforgásába.

Súlyos probléma napjainkban a mikroműanyag mentes csomagolóanyagok hiánya. A piacon fellelhető alternatívák döntő többségében különböző szilikát alapú lakkokat, bevonatokat vagy keverékeket - PLA, PFAS - használnak a termékek megfelelő víz- és olaj állóságának eléréséhez.

Az első látásra teljesen mértékben környezetbarátnak és papíralapúnak tűnő csomagolóanyagok gyakran nagy százalékban tartalmaznak nem lebomló műanyagokat is. A mikroműanyagok a legtöbb élő organizmus sejtjeiben, de akár az esővízben is fellelhetőek. Ezek felhasználása nemcsak jogszabályilag korlátozott, de bizonyíthatóan összefüggésbe hozhatóak krónikus megbetegedésekkel is. Az Ecotrend által forgalmazott ecoinno® termékek egészségre káros anyagoktól mentes.

Széleskörű felhasználhatóság - fagyasztótól a sütőig

Az Ecotrend által forgalmazott ecoinno® termékcsalád egyszer használatos bio papír poharai, dobozai és egyéb csomagolóanyagai közel egy évtizednyi kutatás után nyerték el jelenlegi, rendkívüli tulajdonságaikat. Ellenálló struktúrájuknak köszönhetően sütőben, fagyasztóban és mikrohullámú sütőben is jól használhatóak.

GCM® (Green Compost Material) termékeink kiváló víz- és olajállóságuk mellett rezisztensek az élelmiszer savakkal szemben is. Széles hőtartományban -50°C és +200°C között jól használhatóak. Elősegítve a tartósítószer mentes tárolást, a termékeinkben elkészült ételek sokkoló hűtőben hűthetőek és fagyasztóban tárolhatóak. A piacon található papír és műanyag csomagoló anyagoknál ecoinno® termékcsaládunk GCM-es termékei sokkal szélesebb körben használhatók fel, legyen szó sütésről, fagyasztásról, melegítésről.

Normal Plus-os termékeink (pl.: poharak, fedők) széles hőtartományban, -20°C és +100°C között jól használhatóak.

Folyadék és élelmi sav tűrése kiváló, de olaj ellenállósága elmarad GCM-es termékeink mögött. Csomagoljunk vagy szervírozzunk fagylaltot, vizet, gyümölcslét, frissítő koktélt, kávét vagy forró levest, Normal Plus-os termékeink megoldást nyújtanak.

Részletek ->

Körülbelül

75 nap
alatt

teljesen lebomlik, ha talajba temetik

*A biológiai lebomláshoz szükséges idő a környezeti hőmérséklettőlés a talajban való mikrobiális eloszlástól függően változik.

Tervezés

Több éves kutatás, fejlesztés eredménye a szabadalmaztatott GCM technológia.

Műanyag bevonattól és mérgező fluortartalmú PFAS adalékanyagtól mentes

Tervezés

Műanyag mentes tárolás

GCM® zöld kompozit anyag előnyei

100%-ban biológiailag lebomló növényi rost

100%-ban biológiailag lebomló növényi rost

Nulla hatás a testre és a környezetre. Akár 75 nap alatt teljesen lebomlik.

Műanyag mentes!

Műanyag mentes!

Tisztán növényi rostból készült anyag, laminálás/PFAS nélkül

Tökéletes tároló megoldás

Tökéletes tároló megoldás

Ellenáll a víznek, olajnak és az alkoholnak. Kiválló hőállósági tulajdonságok -196 ℃ és 220 ℃

Komposztálás

Komposztálás

Komposztálható és használható mezőgazdasági termékek, növények komposztjaként.

Aktuális

Nagyon súlyos dolgokat állítanak a kutatók a műanyag palackokról 2024-06-27

A műanyag palackok előállítása során is használt BPA hatással lehet az emberi hormonháztartásra, és akár 2-es típusú cukorbetegséget is okozhat - írja a Business Insider egy friss tanulmány alapján.
 

124/2024 (VI. 14.) Kormány rendelet 2024-06-26

301/2021. (VI. 1.) korm. rendelet az egyes egyszer használatos, valamint egyes egyéb műanyagtermékek forgalomba hozatalának korlátozásáról

301/2021. (VI. 1.) Kormány rendelet 2024-06-05

301/2021. (VI. 1.) Korm. rendelet az egyes egyszer használatos, valamint egyes egyéb műanyagtermékek forgalomba hozatalának korlátozásáról

Az újrahasznosítás nem járható út 2024-06-05

A nagy olajvállalatok és a hozzájuk szorosan kötődő műanyagipar több mint 50 éve megtévesztő módon az újrahasznosítást a műanyaghulladék-kezelés megoldásaként népszerűsíti, annak ellenére, hogy régóta tudni lehet, hogy az technikailag és gazdaságilag sem életképes.

Ha más nem, akkor beleöntjük neked egy szatyorba 2024-06-05

Csütörtöktől tilos az egyszerhasználatos elviteles dobozok, szívószálak, pohárfedők és tásaik használata. Hogy így lesz, már június eleje óta lehet tudni, akkor jelent meg ugyanis az erről szóló kormányrendelet

 

Fontos határidő közeleg a vendéglátóhelyek számára 2024-06-05

Júliustól életbe lép a műanyagból készült, egyszer használatos elviteles poharak forgalmazásának betiltása. A kérdést nemcsak a közelgő határidő, hanem a vevői elvárások miatt is ideje komolyan venni.

Rákot okozhatnak a nőknél ezek az örök vegyi anyagok, és egyre több helyen ott vannak 2024-04-25

Amerikai kutatók szerint az úgynevezett örök vegyi anyagok kategóriájába sorolt anyagok annyira megzavarhatják a nők hormonműködését, hogy ez rákos megbetegedéshez is vezethet

Életbe lépett Magyarországon a műanyagtilalom. Mi várható ezután? 2024-04-25

Az Európai Unió 2021 júliusától szakít az egyszer használatos műanyagok egy széles skálájával. Az uniós tilalom azokat az eldobható műanyag eszközöket fedi le, melyeket leggyakrabban találtak meg szemétként az európai vízpartokon. Ilyen például a műanyagból készült kávéspohár és elviteles ételes doboz is.

GY.I.K.

1
Miért válasszam az Ecoinno termékeket?
Mert műanyag mentes, 100%-ban lebomló anyagból készülnek, valamint széleskörben felhasználhatóak (-196  +200 fokig).
2
Miből készülnek az Ecoinno termékek?

Az Ecoinno termékek 100%-ban növényi rostból készülnek. Pl. cukornád, bambusz.

3
Hogyan tudok rendelni és mennyibe kerülnek a termékek?

A Termékek menüpont alatt megtekintheti a termékek árát és kollégáinktól ajánlatot tud kérni a mennyiség és a szállítási cím megadásával. 
 


 

4
Mely országokba szállít a cég?

Az Europai Unio összes országába kiszállítjuk a megrendeléseket a DPD-n keresztül, illetve Svácjba, Norvégiába és az Egyesült Királyságba egyaránt.

5
Valóban mindenféle bevonat nélkül is olaj, víz és hőállóak a termékek?

Az új, GCM technológiának köszönhetően valóban mindenféle bevonat nélkül is a termékek olaj, víz és hőálló tulajdonságúak.

6
Honnan származik a termék?

A termék származási helye Kína, Hong Kong.

7
Mi az a GCM technológia?

Green Compost Material - lebomló, tisztán növényi rostokból készült, innovatív anyag beépítésével kifejlesztett anyag, mely hőnek, olajnak, folyadéknak ellenáll.

8
Mennyi idő alatt bomlik le a termék?

A termék földdel, komposzttal érintkezve, felaprítva, kb. 75 nap alatt bomlik le.

9
Mikróban melegíthetek benne ételt?
Igen, mikróban lehet benne ételt melegíteni, felolvasztani.
11
Mi a különbség a GCM és a Normal Plus kategóriájú termékek között?
GCM termékeink olaj- és hőellenállása kiváló, a Normal Plus-os kategóriájú termékek kisebb olajellenállósággal rendelkeznek.   

Tanusítványaink

 • ISO 14001
 • Ce
 • Q0
 • FDA
 • Din
 • F000
 • S
 • BPI
 • Marine
 • Compost
 • TT
x