fagor

Magunkról

Műanyagmentes megoldást kínálunk!

Az Ecotrend által forgalmazott elviteles poharak, tányérok, dobozok, tálcák és egyéb csomagolóanyagok környezettudatos megoldást kínálnak partnereinknek. A magas funkcionalitású, lebomló, tisztán növényi rostokból készült csomagolóanyagaink kiválóan helyettesítik az egyszer használatos műanyagokat, műanyag bevonattól és fluortartalmú (PFAS) olajtaszító adalékanyagtól mentesek.
100%-ban lebomló termékeink teljes egészében komposztálhatóak, így a háztartásokban vagy bioüzemben továbbhasznosíthatók, ezzel illeszkednek csomagolóanyagaink a természet körforgásába.
Súlyos probléma napjainkban a mikroműanyag mentes csomagolóanyagok hiánya. A piacon fellelhető alternatívák döntő többségében különböző szilikát alapú lakkokat, bevonatokat vagy keverékeket - PLA, PFAS - használnak a termékek megfelelő víz- és olaj állóságának eléréséhez.

Az első látásra teljesen mértékben környezetbarátnak és papíralapúnak tűnő csomagolóanyagok gyakran nagy százalékban tartalmaznak nem lebomló műanyagokat is. A mikroműanyagok a legtöbb élő organizmus sejtjeiben, de akár az esővízben is fellelhetőek. Ezek felhasználása nemcsak jogszabályilag korlátozott, de bizonyíthatóan összefüggésbe hozhatóak krónikus megbetegedésekkel is. Az Ecotrend által forgalmazott ecoinno® termékek egészségre káros anyagoktól mentes.

 
x